Φόρτωση Εκδηλώσεις

Μια μοναδική ευκαιρία για φοιτητές πολυτεχνικών και θετικών σχολών επιστρέφει για άλλη μια φορά στην Πάτρα!

Ο Μεγαλύτερος Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός EBEC έρχεται για 12η χρονιά από τον BEST Patras, για να δώσει την ευκαιρία με φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών να αναδειχθούν ως οι “Καλύτεροι Φοιτητές Μηχανικής στην Ευρώπη”, κάνοντας πράξη τις γνώσεις που έχουν λάβει από τις σπουδές τους, και ενισχύοντας τις επικοινωνιακές δεξιότητές τους.

Ο φοιτητικός, εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός BEST Patras, του Πανεπιστημίου Πατρών, με στόχο την “ενίσχυση της διαφορετικότητας” μέσω της “εξέλιξης των φοιτητών”, διοργανώνει τον 12ο Διαγωνισμό Μηχανικής, που θα πραγματοποιηθεί στις 17-20 Μαρτίου στο Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών,  υπό την αιγίδα της εταιρείας Deloitte.

Θα συμμετέχουν περίπου 80 φοιτητές STEM από το Πανεπιστήμιο Πατρών και θα αποτελείται από δύο κατηγορίες, το Case Study και το Team Design. Σε κάθε μια οι 4-μελείς ομάδες καλούνται να επιλύσουν ένα δοσμένο επιχειρηματικό ή τεχνικό πρόβλημα σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο και με συγκεκριμένα παρεχόμενα υλικά, παρουσιάζοντας τελικά τη λύση τους.

Οι νικητές του Τοπικού Γύρου της Πάτρας θα αναμετρηθούν με τους αντίστοιχους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Χανίων στον EBEC Greece, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 13-16 Μαΐου. Τέλος, οι νικητές θα διεκδικήσουν μια θέση στον Τελικό Γύρο EBEC Final στο Ζαγκρεμπ της Κροατίας στις 22-30 Ιουλίου, όπου θα διαγωνιστούν με τις νικητήριες ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Στα πλαίσια της κατάλληλης προετοιμασίας των συμμετεχόντων για το διαγωνισμό, οργανώνεται μια ημερίδα workshops το Σάββατο 12 Μαρτίου όπου εταιρείες-συνεργάτες του BEST Patras καλούνται να ενισχύσουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στην διαχείριση χρόνου (Time Management) και την παρουσίαση (Presentation skills).

Οι φοιτητές που ενδιαφέρονται, θα πρέπει να σχηματίσουν την 4μελή ομάδα τους, και να συμπληρώσουν μέχρι και τις 25/02, την εξής φόρμα: https://forms.gle/wH3eBMrHgA2QfTBT9

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους γύρους του Διαγωνισμού και τις κατηγορίες του, μπες τώρα στο bestpatras.org/ebecpatras2022 ή στείλε μήνυμα στον @best_patras.

 

Τίτλος

Go to Top