Φόρτωση Εκδηλώσεις

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει σεμινάριο που απευθύνεται σε προπτυχιακούς/ές και μεταπτυχιακούς/ές φοιτητές/τριες του Τμήματος, αλλά και ενδιαφερόμενους/ες άλλων Τμημάτων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου 2023 και ώρα 14:00 στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών στο αμφιθέατρο «Μαστρογιάννης».

Ομιλητής είναι ο Δρ. Πάνος Κωτσοβίνος, ανώτερος πυρομηχανικός της Arup στο Ηνωμένο Βασίλειο, που ηγείται της ομάδας της δομοστατικής πυρομηχανικής. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη δομική συμπεριφορά σύμμεικτων ψηλών κτιρίων σε συνθήκες πυρκαγιάς και έχει ασχοληθεί με τη μελέτη πυρασφάλειας κτιριακών και συγκοινωνιακών έργων διεθνώς. Έχει λάβει βραβεία για το ερευνητικό του έργο και τις εφαρμογές του. Ο Δρ Κωτσοβίνος είναι ακαδημαϊκός επισκέπτης στα πανεπιστήμια του Imperial College London και York University Toronto και συμμετέχει σε διάφορες κανονιστικές επιτροπές. Προέδρευσε της συντακτικής επιτροπής του BSI για τον κανονισμό BS/PD 7974-3:2019 “Structural response to fire and fire spread” και έχει συγγράψει πάνω από 70 άρθρα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου έχει ως ακολούθως:

 

14:00-14:10 Καλωσόρισμα – Παρουσίαση Σεμιναρίου

14:10-15:00 «Σχεδιασμός κατασκευών έναντι πυρός: Ευρωκώδικες, τυπικές μορφές αστοχίας/κατάρρευση κατασκευών, μέθοδοι προστασίας δομικών στοιχείων έναντι πυρός»

Δρ. Πάνος Κωτσοβίνος, ανώτερος πυρομηχανικός Arup, UK

15:00-15:15 Ερωτήσεις/συζήτηση

 

Δεν απαιτείται προεγγραφή για την συμμετοχή στην εκδήλωση.

O Πρόεδρος του Τμήματος και η Οργανωτική Επιτροπή σας προσκαλούν με χαρά να παρακολουθήσετε το Σεμινάριο.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή,

 

Σταυρούλα Κοντοέ

Χριστόφορος Παππάς

Στέλλα Τσόκα

Ζωή Χριστοφόρου

Τίτλος

Go to Top